CFF Communications

Locatie: Amsterdam
m2: 550
Opdrachtgever: CFF Communications
Ontwerp: Void interieurarchitectuur
Projectmanagement: Cerius
Oplevering: Juli 2015
Fotografie: Stijn Poelstra

Communicatie adviesbureau
CFF Communications is gevestigd in Amsterdam en maakt onderdeel uit van Huntsworth, een wereldwijd opererende PR-groep met haar hoofdkantoor in Londen. Citigate First Financial is al meer dan 20 jaar werkzaam als bureau voor corporate en financiële communicatie in Nederland.

 

Comfortabel maatmaak
Voor het nieuwe kantoor is een comfortabel ‘maatpak’ interieur ontworpen binnen de bestaande industriële architectuur. Hierbij is het open plafond behouden en voorzien van een akoestisch spuitplafond met alle installaties in het zicht.

Hoogwaardig afwerkingsniveau
Het interieur is ontworpen in groot contrast met deze rauwe basis. Bij de inrichting is juist gekozen voor een hoogwaardig afwerkingsniveau en warme materialen. De uitstraling is zakelijk maar comfortabel door de combinatie van zacht en hard, glans en mat en het werken met donkere versus lichte zones. Er zijn gestoffeerde wanden toegepast bij de werkplekken ten behoeve van de akoestiek.

Maatwerk
Rondom de kern is een tweede, bijna architectonische, ring gemaakt bestaande uit een grote doorlopende maatwerk kastenwand. Deze wand wordt onderbroken door doorgangen of zichtvensters, verspringt en herbergt diverse functies (ontvangstbalie, garderobe, archief). Aan de werkplekzijde is deze wand uitgevoerd in zwart MDF, terwijl de buitenkant (gangzijde) juist een warme houten materialisatie heeft gekregen.

Meer
projecten