GroenLinks

Locatie: Utrecht
m2: 735m2
Opdrachtgever: GroenLinks
Ontwerp: Void interieurarchitectuur
Projectmanagement: Cerius
Oplevering: 2020
Fotografie: Stijn Poelstra

Landelijk Bureau van GroenLinks

Begin 2020 is Het Landelijk Bureau van GroenLinks verhuisd naar een kleiner en beter met de trein bereikbaar kantoor in de binnenstad van Utrecht. Voorheen hield zij kantoor aan de Oude Gracht, maar het was tijd voor verandering, openheid en verduurzaming.
Bij deze transitie van een groot monumentaal grachtenpand naar een open kantoorvloer hebben wij, in samenwerking met Cerius Projects, GroenLinks begeleid bij de inrichting van hun nieuwe werkplek.

Transparant en Duurzaam
Op de nieuwe locatie aan de St. Jacobsstraat in Utrecht is een multifunctionele werkomgeving gerealiseerd. Midden op de kantoorvloer is een groot volume geplaatst waaromheen in twee ringen de werkplekken en de break out zones zijn georganiseerd. Het ruimtelijke uitgangspunt was dan ook van rust en geslotenheid in de kern naar steeds meer openheid en reuring richting de daglichttoetreding vanuit de buitengevel.

Slim ontwerpen met maatwerk
De werkplekken liggen nu eens niet direct aan de buitengevel. Er is juist gekozen om aan de twee lange zijdes van de buitengevel, de buitenste ring, de break-out gebieden te organiseren met veel ruimte voor ontmoeting en daglicht voor planten. Hier bevindt zich ook de grote pantry met het lunchgedeelte, welke eenvoudig kan worden getransformeerd tot een auditorium voor 60 personen.

Materialisatie

Voor het nieuwe kantoor in Utrecht kozen we voor een fris en jong kleurenpalet met een verwijzing naar de de kleuren van GroenLinks. Het rood knalt als accentkleur. De kleur groen hebben we juist meer vergrijsd en en als algehele basiskleur voor het interieur gebruikt.  Het resultaat is een rustige kantooromgeving waarin kleuraccenten zorgen voor voor het nodige contrast.

Meer
projecten