Creative Valley Utrecht Papendorp

Locatie: Utrecht
m2: 1200 m2
Opdrachtgever: Creative Valley Papendorp
Ontwerp: Void interieurarchitectuur i.s.m. MONK Architecten
Oplevering: 2021
Fotografie: Stijn Poelstra

Creative Valley

Na 10 jaar is het tijd voor een update van dit vooruitstrevende Multi Talent gebouw uit 2011, een voorloper op het gebied van co-working en shared spaces. Destijds won MONK architecten de Rietveldprijs voor het ontwerp van Creative Valley. Het herkenbare gebouw aan de A2 in Papendorp is ontworpen aan de hand van het net zo vooruitstrevend programma erin: Dé werkplek voor de Cultural Creatives – kritische mensen die een betere werkomgeving willen en een zeer goed beeld hebben van wat écht en duurzaam is. 

Kunst en Licht

Kunst en verlichting spelen een belangrijke rol in het interieur van Creative Valley Papendorp. Het inpandige trappenhuis is dé plek waar alles gebeurt en ontmoetingen gedurende de hele dag door plaatsvinden. In het hart van het gebouw, daar waar daglicht spaarzaam is, is danook een volledig nieuw lichtplan aangebracht i.s.m. met Modular Lighting. Speciale aandacht is er voor de aanwezige kunstcollectie. Deze is naar aanleiding van de renovatie geüpdate waarmee interieur en kunst nog meer een dialoog aan gaan met elkaar. De nieuwe functionele interieurelementen zijn daarbij  ook objecten op zichzelf geworden. Een voorbeeld hiervan is de handgemaakte gouden receptiebalie met ambachtelijk geblazen hanglampen. Net als de uniek voor dit project ontworpen vloerkleden voor in de boardrooms. 

Op je sokken

Dit gebouw heeft geen huurders maar bewoners. Je ontmoet elkaar op de trap.  Alles in het interieur ademt comfort uit. De trap loopt als een waterval door het gebouw en begeleidt de bewoners met zachte hand van brasserie naar hun eigen kantoorloft. Onderweg ontmoet je collega’s aan de rijk gestoffeerde balustraden, die zorgen voor een fijne akoestiek door het hele pand. De nieuwe en hergestoffeerde break out banken omarmen je ook echt. Kortom, je loopt hier het liefst de hele dag op je sokken rond…

Meer
projecten