The New Citizen

Locatie: Cityplaza Nieuwegein
Opdrachtgever: Fresch Real Estate
Ontwerp: Urban Climate Architects & Void interieurarchitectuur
Branding: Masc Company
Visualisatie: Vyb Visualisation
Start bouw: 2023

Visie

“Voor The New Citizen tekent Emmy, samen met ontwerper Emma van Groeningen, voor het interieur van de algemene ruimtes als de fietsenkelder en de entree. Maar ook achter de voordeur herken je hun signatuur.
Emmy Schuur-van Rijswijk richtte samen met Willemijn van den Broek in 2010 Void interieurarchitectuur op. Void staat voor een lege ruimte. ‘En dat is – nog altijd – bij elk nieuw project ons vertrekpunt’, vertelt Emmy. ‘In die leegte zoeken we naar de ruimtelijke kwaliteiten en vullen die waar nodig aan.’ 

Herkenning, eigenheid en warmte
Thuiskomen in The New Citizen voelt als een warme omarming in een harde, stedelijke zone. Daar waar de architect al het verschil maakt met de natuurlijke gevelbekleding, neemt Void dat gevoel van well being mee naar binnen. Zo komt het travertin  van de buitengevel terug in de lambrisering in de entreehal. Travertin werd in het oude Rome al gebruikt als bouwmateriaal. Behalve authenticiteit geeft het een stoere zachtheid aan de ruimte. In combinatie met cortenstaal, messing, eikenhout en levend groen ontstaat een warm kleurenpalet.

Ongewoon huren
Thuiskomen krijgt een heel nieuwe dimensie in The New Citizen: Een appartementengebouw met huurwoningen in de vrije sector, dat letterlijk boven anderen uitstijgt. De 128 comfortabele appartementen onderscheiden zich door de eigentijdse interieurontwerpen. Het slim bedachte, down to earth design, herken je ook in de openbare ruimtes. Zo begint thuiskomen al bij de entree.

De appartementen
De materialisatie is vanaf de entreehal tot in de appartementen als een geheel doorgevoerd. Het keukenblok is als een tijdloos en dressoir-achtig meubel ontworpen die bij verschillende stijlen een mooie toevoeging zal zijn aan de ruimte. Ook in de badkamer komt de natuurlijke look and feel terug.

Thuiskomen
The New Citizen wordt straks bewoond door actieve stadsbewoners die veel buiten de deur zullen zijn. Het gevoel
van thuiskomen staat centraal in het interieurontwerp. ‘Natuurlijk’, vertelt Emmy ‘vraagt thuiskomen in een openbare ruimte om een andere definitie dan in een privéwoning. Wij hebben dat gevoel vertaald in herkenning en eigenheid.
In warmte en comfort. In herkenbare materialen en kleuren, maar ook in hoe iets aanvoelt.’

Meer
projecten