Executive Search Firm

Locatie: Amsterdam
m2: 400m2
Opdrachtgever: Executive search firm
Ontwerp: Void interieurarchitectuur
Projectmanagement: Cerius
Oplevering: 2020
Fotografie: Stijn Poelstra

Discretie op de Zuidas
Met 40 kantoren wereldwijd werkt dit gerenommeerde headhunters bedrijf in Amsterdam vanuit een exclusief ingericht kantoor op de Zuidas. Om in de behoefte te voldoen aan discrete en stijlvolle spreekkamers, hebben wij hiervoor een speciale verdiepingsvloer ingericht.

De uitdaging hierbij was om privacy en geslotenheid te waarborgen, maar ook de rechtdoorzee mentaliteit van deze Nederlandse vestiging tot zijn recht te laten komen.

Hoogwaardige afwerking
Door te werken met afgeronde wanden en slim geplaatste vrijstaande volumes is een organisch labyrint ontstaan waarin men zich comfortabel kan bewegen.

Alle wanden hebben een hoogwaardige afwerking gekregen, waarbij de volumes aan de buitenzijde zijn bekleed met gerecycled zwart leder. De spreekkamers zijn van binnen bekleed met zachte akoestische wandpanelen. De dubbele glaswanden zorgen voor een optimale geluidsdichtheid.

Soft minimalisme

We hebben gekozen voor overwegend matte structuren en afwerkingen, zowel in het maatwerk als in de selectie van het meubilair en de verlichtingsarmaturen. Hierbij zijn cortenstaal en leer terugkerende materialen. Door daarnaast te werken met ingetogen detailleringen is een duidelijk en tijdloos interieurontwerp ontstaan.

Materialisatie

Hiernaast zie je een impressie van de toegepaste materialen en kleuren in dit kantoorproject. De vele afgeronde wanden in het project vroegen om een flexibele wandbekleding. We hebben gekozen voor de warme uitstraling van gerecycled leer van het Nederlandse bedrijf Buxkin. Wij kozen voor de kleuren antraciet op de wanden en de kleur cognac op de ontvangsbalie. Vescom leverde het tactiele behang, dat een vergelijkbaar verticaal patroon heeft als de lederen wandafwerking. Daarnaast zijn alle spreekkamers aan de binnenzijde voorzien van akoestische gestoffeerde wandpanelen van Kvadrat en Febrik. 

Meer
projecten