Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie

Locatie: Den Haag
M2: 2400m2
Opdrachtgever: NVAO
Ontwerp: Void interieurarchitectuur
Projectmanagement: Cerius
Oplevering: 2019
Fotografie: Stijn Poelstra

Hoger Onderwijs Nederland en Belgie
De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is de kwaliteitszorgorganisatie die op onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen borgt en de kwaliteitscultuur binnen de hogeronderwijsinstellingen in Nederland en Vlaanderen bevordert. In 2019 hebben wij hen mogen begeleiden naar een eigen werkplekconcept voor hun nieuwe kantoor in Den Haag (totaal 2400m2).

Cultuurverschil
De vraag van de opdrachtgever betrof een kwalitatief en gastvrij kantoor waarbij de uitdaging lag in de cultuurverschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse medewerkers.  Onze Zuiderburen bleken wat behoudener in hun visie t.a.v. de inrichting van hun werkplek. We hebben er dan ook voor gekozen om met herkenbare klassieke elementen en vormen te werken. Door het opblazen van tijdloze geometrische vormen is een modern beeld ontstaan waarin iedereen zich kan vinden. 

Look & Feel
Centraal in de inrichting staan de huisstijl kleuren van NVAO en een vriendelijke en gastvrije uitstraling. Met zoveel mogelijk design van Nederlandse bodem hebben we de diverse ruimten ingericht. Daarnaast hebben we weer een aantal mooie maatwerk meubels kunnen ontwerpen, zoals de ontvangstbalie met bar, akoestische wandpanelen in de bestuurskamers en een gezamenlijke bedrijfsrestaurant waar de Nederlandse en Vlaamse medewerkers samenkomen voor de lunch en gewerkt kan worden aan prettige aanlandplekken aan het raam.

Materialisatie

De kleuren zeegroen en koraalrood uit de huisstijl van NVAO hebben we vertaald naar het interieur. We hebben deze kleuren breed mogen interpreteren om zo diepte in het interieur te krijgen. Zo vind je lichtroze  stoelen van DUM op een mintgroene vloer. En kregen de directiekamers diepgroene hoogpolige tapijten van Besouw met knalgroene kasten van Pastoe. 

Meer
projecten