Creative Valley Utrecht CS

Locatie: Utrecht
m2: 8500m2
Opdrachtgever: Creative Valley CS
Ontwerp: Void interieurarchitectuur i.s.m. MONK Architecten
Oplevering: 2019
Fotografie: Stijn Poelstra

Creative Valley | Centraal Station Utrecht

Met ruim 100 miljoen reizigers per jaar is het Stations­gebied van Utrecht het bruisende hart van Nederland. Het gebied ondergaat momenteel een enorme trans­formatie. Samen met de oude binnenstad wordt het één innovatief stadscentrum met een rijke mix aan functies. En middenin dat bruisende hart zit Creative Valley CS. Met zijn 24­-uurs Urban Hub functie is de geest van het gebouw een weerspiegeling van het nieuwe stationsgebied. Je vindt hier 8.500m2 aan hoogwaardige werkplekken, serviced offices en vergaderconcepten.

Op het drukste plekje van Utrecht tegen het Centraal Station staat het Noordgebouw, een ontwerp van MONK Architecten. Deze stedelijke hub, waar 24 uur per dag gebruik van kan worden gemaakt herbergt winkels , een hotel, woningen en kantoren in één gebouw, gelegen direct aan het spoor én de grootste fietsenstalling ter wereld! Voor het kantorendeel, Creative Valley CS, hebben wij het interieur mogen ontwerpen. Samen met MONK Architecten wonnen wij hiervoor in 2017 de pitch door het maken van een animatie.

 

Anti Office
Bij Creative Valley werk je vandaag al op de werkplek van morgen. Hier draait alles om inspiratie, interactie en het faciliteren van ontmoetingen. Zo liggen de ontsluitingen in de kern van het gebouw en heb je zicht naar de mede-gebruikers binnen het gebouw. De liften zijn verstopt en de trappen nodigen uit.
 Aan de glasgevels in het daglicht wordt gewerkt, in de kern wordt het comfort juist geboden door zachte materialen en een intieme sfeer.

Ontmoeten
Het interieur is ontwikkeld voor interactie en inspiratie. Overal vind je publieke ruimtes ingericht met duurzaam meubilair en bijzondere aandacht voor kunst. Op de verdiepingen zijn hiervoor extra ruime gangen gecreëerd. Ook de vele vides en brede trappen nodigen uit tot bewegen en stimuleren ontmoetingen. Verspreid over de 6 kantoorvloeren staan koffiebarretjes, crunch cells en belplekken.

Brasserie
Op de Bel-etage word je via een imposante gouden ontvangstbalie ontvangen in de brasserie. De chef-koks bereiden hier dagelijks biologische lunches. Er vinden borrels plaats maar ook private dinings. We hebben hier een 30 meter lange kleurrijke bank geplaatst die als een meanderende rivier door de brasserie stroomt. Gasten en bewoners kunnen zelf hun kruiden knippen uit de groenwand naast de bar.

Collectiv
Op verdieping 1 bevindt zich het vergaderconcept Collectiv. Dit is een serie unieke, multifunctionele meeting- en event ruimtes. Van een auditorium tot een workshop ruimte, van scrum rooms tot break-out ruimtes en classrooms. Naast de functionele inrichting is het interieur hier vooral ontworpen met veel aandacht voor diverse belevingen en een hoge mate van tactiliteit. Met overgebleven stroken PET-felt zijn bijvoorbeeld nieuwe akoestische wanden gemaakt, ofwel Rest = Nest.

Ontwerpers aan het woord
“Wat is de perfecte werkplek? Waar vind je jouw inspiratie? Wat zie je als toekomstige ontwerptrends? Wat is je favoriete materiaal?” Hieronder vind je een kort interview met twee interieurarchitecten van Void over hun ontwerpproces voor het project Creative Valley Centraal Station.

Nieuwe locatie Creative Valley

Imiddels werken wij aan de derde locatie van het Creative Valley Concept in Utrecht. 
Dit keer aan de A2 in Leidsche Rijn waar 10.500m2 kantoorvloeren worden ontwikkeld door Dura Vermeer en NIC Re|Development. Lees hier meer over dit bijzondere bouwproject genoemd Arcadia.

Meer
projecten