Popal Mobility Group

Locatie: Utrecht
m2: 900 m2
Opdrachtgever: Popal Mobility Group
Ontwerp: Void interieurarchitectuur
Realisatie: 2021
Visualisatie: Void interieurrachitectuur

Popal Mobility Group
In Utrecht heeft 94% van de huishoudens een fiets. Daarnaast staat hier de grootste overdekte fietsenstalling ter wereld. Niet zo gek dus dat familiebedrijf Popal Mobility Group (PMG) in Utrecht is gevestigd.  PMG is in 1998 opgericht door drie broers en heeft inmiddels 7 (fiets) merken, meer dan 150 medewerkers en meer dan 1500 dealers door het land.  

Void interieurarchitectuur tekende het interieur voor het nieuwe hoofdkantoor voor de Nederlandse fietsenfabrikant. Popal is sinds 2021 gevestigd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Video
In dit filmpje hiernaast zie je het nieuwe dynamische kantoor van Popal voorbijkomen in vogelvlucht! Let vooral op de mooie gekleurde kokerwand achter de 15meter lange rvs bar. Dit zijn maar liefst 80 gestoffeerde wollen kokers tbv de akoestiek en kleur!

Video afspelen

Van Tekentafel naar 3D computermodellen
Sinds 2021 is Popal gevestigd in een van de oude tekenkamers van de Werkspoorkathedraal. Vanaf 1913 tot 1960 werden hier met de hand op grote tekentafels de staalconstructies getekend die vervolgens in de grote apparatenhal ernaast werden vervaardigd. Vandaag tekenen de productontwikkelaars van Popal in diezelfde ruimte van achter hun computer de nieuwste fietsmodellen en onderdelen uit.

Werkplekconcept
De engineering afdeling heeft een grote lichte laboratorium-achtige opstelling gekregen waar onderdelen worden getest, kleurstalen worden beoordeeld en nieuwe frames kunnen worden opgehangen. De vrij hangende schrijfpanelen onder het sheddak dienen als tekenborden en hierachter vinden stand up overlegsessies plaatst aan de gevelzijde. De kopse zijden van de kantoorvloer zijn ingericht met afgesloten kantoren en vergaderruimtes achter glas.

Showroom
Er is natuurlijk volop plek voor het show casen van de laatste modellen (bak) fietsen en kinderwagens. Deze staan dan ook overal door het kantoor opgesteld. Hiermee is het kantoor meteen ook showroom en testlocatie van nieuwe modellen en kleuren.

Dynamisch en jong bedrijf
Overall is gekozen voor een open en dynamische uitstraling in het kantoor. In de grote open werkruimte staan lange workbenches geflankeerd door een 14 meter lange bar, uitgevoerd in een geborsteld aluminium decor. Achter de bar is de wand bekleed met 80 gestoffeerde kokers, deze hebben naast kleurtoevoeging tevens een akoestische functie in de ruimte.

Materialisatie
Voor de materialisatie van dit project is een combinatie van harde en zachte materialen gekozen. De hoge sheddaken en grote open werkruimte vroegen om een zachte vloer en wandbekleding. De eyecatcher van het kantoor zijn de gestoffeerde wollen kokers achter de bar, afkomstig van een beurspresentatie van stoffenleverancier Oniro. Deze kregen in het kantoor van Popal een mooi tweede leven.

Meer
projecten