Hotel Popal

Locatie: Utrecht
m2: 3150m2
Opdrachtgever: Popal Mobility Group
Ontwerp: Void interieurarchitectuur i.s.m. Monk architecten
Projectmanagement:
Oplevering: 2024

Transformatie voormalig Mitros kantoor tot boetiekhotel
Aan de rand van het Werkspoorkwartier in Utrecht en gelegen tegen Station Zuilen staat het voormalige Mitros kantoorgebouw. Het Werkspoorkwartier is in transformatie van een bedrijventerrein naar een complex en divers gebied gericht op zowel creatieve gebruikers als de huidige ondernemers. Monk Architecten tekende voor het ontwerp van dit nieuwe hotel. Het gebouw past met haar nieuwe sheddaken silhouette perfect in haar voormalig industriële omgeving en krijgt daarnaast een vriendelijke houten gevelbekleding. Void werd gevraagd voor het ontwerp van de hotel lobby en de kamers.

Opdrachtgever aan het woord 
“Mijn naam is Sley Popal en samen met mijn familie ben ik sinds een paar maanden eigenaar van het voormalig Mitros. Ik liep al langer met de wens rond om een mooi hotel in Utrecht te ontwikkelen. Toen ik hierover sprak met iemand gaf hij mij de tip over dit pand. De eerste keer dat ik hier kwam kijken zag ik het nog niet meteen gebeuren. Wie gaat er nou voor een romantisch weekendje weg naar een bedrijventerrein? Het gekke was, hoe vaker ik terug kwam hoe leuker ik het vond. Er is hier zoveel gaande dat dit een heel spannend en aantrekkelijk gebied aan het worden is.”

Rauw randje
Het oude kantoorgebouw wordt een bijzonder hotel op een bijzondere plek. Gericht op zowel de zakelijke gast als de bezoekers van Utrecht die op een bijzondere plek willen overnachten. Maar ook op bijvoorbeeld de bezoeker van het Nederlands Filmfestival.


Interieurconcept
Het interieurconcept gaat een verbinding aan tussen de omgeving en haar eigenaar. Een gebied in ontwikkeling vraagt om een hotelconcept met ruimte voor creativiteit en wat rauwheid uit de bestaande bouw. De Arabische achtergrond van de familie van de opdrachtgever is meegenomen in een verfijnde Afghaanse keuken en dus in warme geuren en kleuren. Je kunt je een nacht onderdompelen in een intieme dieprode hotelkamer met rauwe betonnen kolommen in het zicht. Of je kunt overnachten in een jade groene ruimte met een romantisch vrijstaand bad.

Meer
projecten